Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Kuracie prsia
Balkánsky syr
3 balenia slanina
Baby špenát
250 g maslo
Soľ, mleté čierne korenie
Horčica na potretie mäsa
Postup:
Urobíme si kapsičky z pŕs, jemne vyklopíme, osolíme, okoreníme. Balkánsky syr rozdrvíme a pridáme nasekaný špenát. Soľ, korenie a premiešame. Naplníme kapsičky a obalíme slaninkou. Zohrejeme maslo na panvici, vložíme a pečieme 5 min. z jednej a 5 min. z druhej strany, potom dáme do plechu a vyhriatej rúry a pečieme tak pri 180 st. cca 20 min.
Pyré:
1 hokaido
1 batát
4/5 Zemiačky
1 červená cibuľa
1 červená paprika kapia
10 dg maslo
1 dc šľahačka
1 dc olivový olej
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Nakrájame si hokaido, batát, zemiaky, papriku a cibuľu, umyjeme, dáme do plechu, podlejeme približne pol pohára vody, osolíme, okoreníme, jemne dáme olivový olej a do rozohriatej rúry, pečieme dokým bude všetko zmäknute cca 20-30 min. Potom všetko dáme do mixéra - pol lyžice masla a trošku šľahačky, pridáme trošku soľ a mleté korenie, zmixujeme podľa potreby.
Čedar omáčka:
3 šľahačky na šľahanie
2-3 bal. čedar plátkový syr
Pol lyžice maslo
soľ
Postup:
Do hrnca dáme šľahačky na miernom ohni varíme, postupne dáme maslo, premiešame a pridávame syr a stále premiešame pokým nedostaneme hustotu omáčky, podľa chuti môžeme osoliť.