Dezert: Mini tamtadá

Dezert: Mini tamtadá

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

6 ks vajcia

10-12 PL múky

2 PL vody

Štipku soli

2-3 PL cukor

1 kypiaci prášok

Potravinová červená farba

Plnka:

2 ks šľahačka

1 mascarpone

2 ks biela čokoláda

Stužovač do šľahačky

Jahody na ozdobu - podľa potreby,

Jahodový džem 

Jahodový prášok

Cukor - ak by bolo malo sladké  

Mäta na ozdobu

5-6 PL olivový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup na cesto:

Vajcia rozdelíme - žĺtok do jednej misky a bielko do druhej. K žĺtkom pridáme cukor a vymixujeme. K bielkam pridáme štipku soli a vymixujeme na sneh. Potom bielko pomaličky pridáme k žĺtkom, postupne pridávame múku, vodu ,vanilkový cukor, kypriaci prášok a potravinové farbivo a jemne všetko premiešame do plechu na papier na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.

Postup na plnku:

Vyšľaháme si šľahačku s kúskami jahôd, prelejeme do misky, pridáme mascarpone a jemne premiešame. Na pare si rozpustíme čokoládu alebo v hrnci si ju rozpustíme, to je jedno, potom pridáme do misky, kde máme šľahačku, to ostatne premiešame, zľahka ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom a na chvíľku dáme do chladničky. Keď je korpus upečený, ponapichujeme ho a jemne potrieme jahodový džemom, po vychladnutí vykrajujeme ľubovoľný vzor, potom skladáme ako tortu a na vrch ozdobíme - jahody, bielu čokoládu a mätu, poprípade môžeme nastrúhať jemne kúsky z čokolády.

Tagy: Dezert