![Dezert: Mini tamtadá](https://static1.joj.sk/html/assets/img-transparent.png)
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
6 ks vajcia
10-12 PL múky
2 PL vody
Štipku soli
2-3 PL cukor
1 kypiaci prášok
Potravinová červená farba
Plnka:
2 ks šľahačka
1 mascarpone
2 ks biela čokoláda
Stužovač do šľahačky
Jahody na ozdobu - podľa potreby,
Jahodový džem
Jahodový prášok
Cukor - ak by bolo malo sladké
Mäta na ozdobu
5-6 PL olivový olej
Postup na cesto:
Vajcia rozdelíme - žĺtok do jednej misky a bielko do druhej. K žĺtkom pridáme cukor a vymixujeme. K bielkam pridáme štipku soli a vymixujeme na sneh. Potom bielko pomaličky pridáme k žĺtkom, postupne pridávame múku, vodu ,vanilkový cukor, kypriaci prášok a potravinové farbivo a jemne všetko premiešame do plechu na papier na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
Postup na plnku:
Vyšľaháme si šľahačku s kúskami jahôd, prelejeme do misky, pridáme mascarpone a jemne premiešame. Na pare si rozpustíme čokoládu alebo v hrnci si ju rozpustíme, to je jedno, potom pridáme do misky, kde máme šľahačku, to ostatne premiešame, zľahka ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom a na chvíľku dáme do chladničky. Keď je korpus upečený, ponapichujeme ho a jemne potrieme jahodový džemom, po vychladnutí vykrajujeme ľubovoľný vzor, potom skladáme ako tortu a na vrch ozdobíme - jahody, bielu čokoládu a mätu, poprípade môžeme nastrúhať jemne kúsky z čokolády.