Hlavné jedlo: Thanks-cow-giving

Hlavné jedlo: Thanks-cow-giving

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Príloha:

Zemiaky, mlieko, maslo, cheddar, soľ a korenie, muškátový orech

Postup:

Zemiaky uvaríme domäkka (my budeme variť v parnej rúre), ochutime, pridáme maslo syr a vymiešame dohladka.

Zdroj: TV JOJ

Mäso:

Hovädzie mleté mäso, mrkva, stonkový zeler, cibuľa, koreniny, paradajkový pretlak, pasta, múka, červené víno, worcester omáčka, hovädzí vývar, koreniny, bylinky, rozmarín a tymian, hrášok

Postup: 

Cibuľu a zeleninu ošúpeme a nadrobno nakrájame, orestujeme, nech pustí šťavu, pridáme mäso a dalej restujeme dohneda, ochutíme všetkými prísadami, podlejeme vínom, chvíľu zredukujeme, podlejeme vývarom a necháme variť minimálne hodinu, ideál 3 h (my budeme variť v párnej rúre). Do muffinových foriem si naukladáme tortilly. Tie nám nahrádzajú funkciu formičiek, chvíľku predpečieme, vyplníme mäsovou plnkou, navrch dáme hotové zemiakové pyré a necháme krátko zapiecť.

Šalát:

uvarená cvikla, ružičkový kel, pekanové orechy, vogerlsalat, granátové jablko

Postup:

Všetko chvíľu ugrilujeme, zalejem dresingom, ktorý si pripravíme na panvici.

Dresing:

balzamový ocot a olej, hnedý cukor a med

Tagy: Jedlo