Predjedlo: 4 textúry karfiolu

Predjedlo: 4 textúry karfiolu

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Karfiol 2 kg

Maslo 200 g

Šalotka 400 g

Smotana 30 % 500 ml

Soľ/korenie podľa chuti

Olej 100 ml

Mlieko 1 l

Karfiolový chips

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Karfiol nakrájame na mandolíne na pekné rovnomerné plátky cca 2-3 mm. Pražíme v 160 °C oleji a usušíme od oleja na papier.

Karfiol pyré:

Karfiol nakrájame na rovnomerné kúsky. Dáme na plech s papierom na pečenie. Polejeme olejom a pečieme 180 °C, 25 min. Do kastróla medzičasom speníme šalotku na masle so soľou do zlatista. Prihodíme do neho pečený karfiol a podlejeme smotanou. Potom mixujeme v mixéri a prepasírujeme dohladka.

Karfiol pena:

Karfiol uvaríme v mlieku, smotane a masle. Dosolíme ak je karfiol mäkký, rozmixujeme a naložíme do sifónovej fľaše s dvomi bombami.

Vyprážaný karfiol:

Karfiol nakrájame na malá úmerné stromčeky. Obalíme v trojobale. Do vajíčok pridáme viac mlieka nech sú redšie. Vyprážame v 160 °C oleji dozlatista.

Tagy: Predjedlo