Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Bravčové líčka 1,5 kg
Cibuľa žltá 200g
Mrkva 200 g
Zeler sedano 2 stopky
Zeler praný 200 g
Tymian 5 g
Bobkový list 2 g
Čierne korenie 3 ks
Nové korenie 4 ks
Pretlak 200 g
Červené víno 500 ml
Soľ/korenie podľa chuti
Postup:
Lička zatvoríme na oleji do tmavo hnedej farby. Zarestujeme cibuľu aj so šupkami. A potom koreňovú zeleninu. Pridáme tymian a koreniny a potom pretlak, podlievame červeným vínom. Omáčkou zalejeme líčka a pečieme ich zakryté na 150 °C 2-3 hodiny. Následne líčka vyberieme a scedíme omáčku. Lička zakryjeme kontaktne fóliou. Omáčku zredukujeme. Líčka za studena očistíme.
Zemiakový gratin:
Zemiaky žlté 1,5 kg
Maslo 100 g
Parmezán 300 g
Cesnak 2 struky
Cibuľa žltá 200 g
Tymian
Soľ/korenie podľa chuti
Smotana 200 ml
Vajcia 2 ks
Postup:
Očistíme si cibuľu a cesnak. Cibulu a cesnak si nakrájame. Rozohrejeme si olej a speníme na ňom cibuľu. Pridáme k nej cesnak a tymian. Necháme vychladnúť do izbovej teploty. Rozbijeme si vajcia. Do zmesi pridáme smotanu, rozbité vajcia a tretinu parmezánu. Plech si vystrieme papierom na pečenie a potrieme olejom. Očistíme si zemiaky. Na mandolíne ich krájame na 2 až 3 mm plátky. Postupne ukladáme zemiaky na plech a zalievame zmesou. Plech zakryjeme alobalom. Vyhrejeme si pec na 180 °C. Plech dáme do pece a pečieme 30 minút. Plech vytiahneme z pece a odokryjeme alobal. Posypeme parmezánom. Plech dáme naspäť do pece a pečieme 20 minút.
Ostatné komponenty:
Baby mrkva 400 g
Kučeravý kel 300 g
Med 30 g
Sójová omáčka 20 g
Sezamové semiačka 10 g
Postup:
Baby mrkvu si rozložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a osolíme. Pečieme mrkvu do al dente pri 180 st. Po upečení potrieme zmesou medu sójovej omáčky a medu a posypeme sezamovými semienkami. Prihodíme naspäť do rúry na pár minút. Kučeravý kel si natrháme na pekné ružičky a pred servírovaním na pár minút zarestujeme na masle so soľou.