![Dezert: Nadýchaj sa endorfínov](https://static1.joj.sk/html/assets/img-transparent.png)
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Maslo 500 g
Čokoláda 54,5 % 420 g
Vajcia 9 ks
Cukor 270 g
Postup:
Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a spojíme s čokoládou a maslom. Pripravenú zmes si rozlejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 st. 35-40 minút.
Pena z bielej čokolády:
Suroviny:
Biela čokoláda 240 g
Smotana na šľahanie 360 g
Postup:
Bielu čokoládu si roztopíme na vodnom kúpeli a pridáme 120g smotany, necháme vychladnúť do izbovej teploty a prilejeme do vyšľahanej smotany. Na záver tortičku dozdobíme drobným ovocím.