Dezert: Orchidea, ktorá zvádza

Dezert: Orchidea, ktorá zvádza

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

kakao, vanilka, smotana, polohrubá múka, vajíčka, cukor, olej, kypria prášok, vanilkový puding, kakao, mascarpone

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Dám do misky 0.25 dkg polohrubej múky, pridám 0.25 kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, 5 vajec ,1 dcl vody, 1 dcl oleja, vymiešame. Polovicu z tej hmoty si dám na plech a do ostatného pridám kakao a krížom krážom vylejem ostatnú zmes na tú vanilkovú. Popritom dám tam cca 0,8 dcl mlieka zohriať do 0,2 dcl studeného mlieka, pridám 2 -3 polievkové lyžice krištáľového cukru, 1 vanilkový cukor, 2,5 zlatého klasu, zamiešam, a keď bude sa už variť, mlieko pridám toto k tomu a miešam kým nezhustne a potom ho vlievam pomaly na nepečené cesto a vložím do rúry na cca 35 - 40 min. na 200 stupňov. Keď sa upečie na horúci koláč, pridám kyslú smotanu zmiešanú z 2 kusov vanilkového cukru a posypem kakaom. Keď vychladne koláč, vložím ho do chladničky na 30 min. Podávať ho budem s červeným ovocím.

Tagy: Dezert