Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
800 g mrkvy
1 väčšia červená paprika
2 červené cibule
5 strúčikov cesnaku
1 batát (cca 300 g)
1 lyžica čerstvého tymianu
soľ
mleté čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
50 g masla
1 lyžica čerstvého zázvoru
1 lyžička kurkumy
1 väčšia paradajka
150 ml smotany na varenie
Postup:
Zeleninu pripravíme, očistíme si mrkvu, cibuľu, batát, papriku nakrájame na rovnako hrubé plátky, hlavne z dôvodu aby sa rovnomerne upiekla. Pridám soľ, korenie, olivový olej a lyžičku lístkov čerstvého tymianu. Dám na plech rukami premiešam a upečieme cca na 210°C cca 25 min. Kontrolujeme či je zelenina mäkká. Do hrnca dáme maslo olej cesnak nastrúhaný zázvor a kurkumu restujeme a pridáme na strúhanú paradajku restujeme, pridáme soľ korenie a upečenú zeleninu, zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou. Necháme zovrieť a rozmixujeme , prepasírujeme a zamiešame sladkú smotanu na varenie necháme prevrieť. Z pečenej zeleniny odložíme trošku na ozdobu taniera. Posypeme petržlenovou vňaťou.