Hlavné jedlo: Obed pre drevorubačov

Hlavné jedlo: Obed pre drevorubačov

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

800 g hovädzieho zadného

400 g cibule

olej

soľ

čierne korenie v mlynčeku

100 g staršieho bieleho chleba (strúhanka)

2 lyžice paradajkového pretlaku

1 l silného hovädzieho vývaru

3 lyžice mletej sladkej papriky

celá rasca

5strúčikov cesnaku

rastlinný olej

1 červená paprika

1 menšia červená cibuľa

1 – 2 lahôdkové cibuľky

sušený majorán

uhorky

cvikla

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Hovädzie mäso pokrájame na kocky na porciu 4 a opečieme na masti tak aby sa mäso zatiahlo a nechalo si svoju chuť v sebe. Toľko cibule ako je mäsa restujeme do zlatista pridáme mäso , pretlak, červenú papriku, údenú papriku soľ korenie. Orestujeme zalejeme vývarom alebo vodou a varíme do zmäknutia. Cca 2 hodiny. Keď je mäso mäkké omáčku zahustíme nastrúhaným starším chlebom. Ak treba ešte varíme do ideálnej hustoty. Ochutíme majoránkou. Porciu ozdobíme červenou cibuľkou a lahôdkovou cibuľkou obložíme kyslými uhorkami a cviklou.

Karlovarská knedľa:

10 rožkov z predošlého dňa

2 x červená cibuľka

4 vajíčka

mlieko

Smotana

Polohrubá múka

Postup:

Rožky pokrájame na drobné kocky, ja to robím tak prerežem pozdĺžne a ešte raz pozdĺžne a krájam kocky. Orestujem cibuľku pokrájanú na kocky dosklovita pridám do pečiva, Smotanu, žĺtka, petržlenovú vňať pridáme ku pečivu všetko zamiešame osolíme okoreníme a zľahka primiešame sneh z bielkov, zalejeme mliekom. Zabalíme do potravinovej fólie do alobalu na cukrík a varíme vo vode 25 minúť v polovici otočíme.

Tagy: Jedlo