Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
800 g hovädzieho zadného
400 g cibule
olej
soľ
čierne korenie v mlynčeku
100 g staršieho bieleho chleba (strúhanka)
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 l silného hovädzieho vývaru
3 lyžice mletej sladkej papriky
celá rasca
5strúčikov cesnaku
rastlinný olej
1 červená paprika
1 menšia červená cibuľa
1 – 2 lahôdkové cibuľky
sušený majorán
uhorky
cvikla
Postup:
Hovädzie mäso pokrájame na kocky na porciu 4 a opečieme na masti tak aby sa mäso zatiahlo a nechalo si svoju chuť v sebe. Toľko cibule ako je mäsa restujeme do zlatista pridáme mäso , pretlak, červenú papriku, údenú papriku soľ korenie. Orestujeme zalejeme vývarom alebo vodou a varíme do zmäknutia. Cca 2 hodiny. Keď je mäso mäkké omáčku zahustíme nastrúhaným starším chlebom. Ak treba ešte varíme do ideálnej hustoty. Ochutíme majoránkou. Porciu ozdobíme červenou cibuľkou a lahôdkovou cibuľkou obložíme kyslými uhorkami a cviklou.
Karlovarská knedľa:
10 rožkov z predošlého dňa
2 x červená cibuľka
4 vajíčka
mlieko
Smotana
Polohrubá múka
Postup:
Rožky pokrájame na drobné kocky, ja to robím tak prerežem pozdĺžne a ešte raz pozdĺžne a krájam kocky. Orestujem cibuľku pokrájanú na kocky dosklovita pridám do pečiva, Smotanu, žĺtka, petržlenovú vňať pridáme ku pečivu všetko zamiešame osolíme okoreníme a zľahka primiešame sneh z bielkov, zalejeme mliekom. Zabalíme do potravinovej fólie do alobalu na cukrík a varíme vo vode 25 minúť v polovici otočíme.