Dezet: Malé iné

Dezet: Malé iné

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Cesto:

4 vajíčka

4 lyžice práškového cukru

4 lyžice polohrubej muky

1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

1 malinový lekvár

180 g detských piškót

tuzemák na piškóty

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Celé vajcia vyšľaháme so 4 lyžicami práškového cukru do bielej peny, primiešame múku s práškom do pečiva a upečieme, korpus. Korpus potrieme lekvárom a naukladáme detské okrúhle piškóty. Tie pokropíme rumom. 

Malinový krém:

500 g mrazených malín

5 lyžíc trstinového cukru

700 ml vody s malinovým sirupom

2 vanilkové pudingy

Maliny rozmrazíme spolu s cukrom, keď sú už rozmrazené, tak ich prepasírujeme cez sitko. Doplníme vodu do 700 ml a primiešame vanilkový puding a uvaríme krém. Nalejeme na korpus a necháme stuhnúť.

Smotanový krém: 

250 ml smotany na šľahanie

500 g mascarpone

40 g vanilínového cukru

Na ozdobenie

čokoláda na varenie

čerstvé maliny

čerstvá mäta

Postup:

Vyšľaháme krém zo smotany a mascarpone s vanilkovým cukrom. Natrieme na koláč. Na ozdobu čokoláda a čerstvé maliny.

Tagy: Dezert