Predjedlo: V základe to krupne

Predjedlo: V základe to krupne

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

bageta, ricotta, cherry paradajky, cesnak, olivový olej

pesto:

3 šálky bazalkových listov, ½ šálky vlašských orechov, ½ šálky nastrúhaného parmezánu, ½ šálky olivového oleja, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Nakrájame cherry paradajky na polovicu a premiešajte ich s olivovým olejom, soľou a korením podľa chuti vo veľkej mise. Paradajky opečieme. Bagetku dáme zapiecť a potrieme ju olivovým olejom. Keď sú bagety chrumkavé, tak ich potrieme cesnakom. Potom ich natrieme ricottou, dáme na vrch opečené paradajky a na vrch dáme pesto.

Pesto:

bazalku rizmixujeme s orechmi, pridáme parmezán a postupne dolievame olivový olej na dosiahnutie želanej konzistencie. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Tagy: Predjedlo