Dezert: Vyblednutý Šrek

Dezert: Vyblednutý Šrek

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

4 žĺtky, 2 – 3 pl krupicového cukru, 500 g mascarpone, 180 g pistáciové maslo, 1 vanilkový lusk, 1 veľké balnie piškót, 1 hrnček uvarenej kávy, likér amaretto, kakao

Zdroj: TV JOJ


Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme mascarpone, pistáciové maslo, zrnka z vanilkového lusku a ľahko premixujeme. Uvaríme kávu a necháme ju na chvíľku vychladnúť. Do kávy prilejeme trošku amaretta a premiešame. Piškóty z oboch strán namočíme v káve s likérom. Naskladáme ich vedľa seba do nádoby. Na piškóty navrstvíme krém. Na krém opäť naukladáme namočené piškóty a na to znovu rozotrieme krém. Dezert na záver posypeme kakaom a dáme odležať do chladničky na 2 hodiny.

Tagy: Dezert