Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 PL sušeného droždia, 1 PL cukor, 2 hrnčeky hl. múkx, 1 KL soli, 1 PL masla, 1 balenie grécky jogurt, Cesnak 1 strúčik, 1/2 Citrón, 1 PL olivový olej, soľ, korenie tzatziky, halloumi syr, 1 ČL med, granátové jablko , kôpor, 1 KL cukru
Postup:
Pita:
Cukor, droždie a cca 1 dcl vody zmiešame v hrnčeku prekryjeme a necháme vykysnúť. V inej miske zmiešame ostatné suroviny a roztopené maslo s trochou vody. Kvások asi po 15 min pridáme k ostatným surovinám, ručne vymiešame necháme ešte podkysnúť prikryté cca 15 min alebo aj viac. Rozdelíme na 5-6 malých guličiek, rozvaľkáme na placky. Opekáme na suchej panvici do zhnednutia.
Tzatziky:
Jednu uhorku nastrúhame na strúhadle ako tekvicu. Posolíme, chvíľku necháme postáť a vytlačíme vodu. K uhorke primiešame grécky jogurt, cesnak, citrón. Podľa chuti pridáme korenie, soľ.
Halloumi:
Na suchej panvici orestujeme halloumi syr nakrájaný na menšie kúsky a okorenený napr. oregánom alebo inými stredomorskými koreninami. Keď je hnedý orestovaný pridáme cca lyžičku medu, vypneme z plameňa. Podávame placku natretú tzatziky. Na vrch dáme trošku halloumi syra a granátové jablko. Môžeme pridať bylinky napr. kôpor.