Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
50 g hladkej múky, 1/2 litra mlieka, 50 g masla, 150 g jamón serrano nasekaný na drobno, štipka muškátového orieška, 200 g hladkej múky, 1 vajíčko, 100 g strúhanky, 200 g olivového oleja, banány
Postup:
V hlbokom hrnci na miernom plameni rozpustíme maslo. Pridáme nasekaný jamón a krátko ho necháme zahriať v masle. Pridáme múku a dôkladne všetko premiešame. Múku trošku osmažíme, aby stratila múčnu chuť. Po troškách pridávame teplé mlieko a neustále celú zmes miešame. Za stáleho miešania varíme 20 minút. Osolíme a nastrúhame štipku muškátového orieška. Len čo bešamel vychladne, pustíme sa do tvarovania krokiet. Pomocou polievkovej lyžice si naberáme jednotlivé porcie bešamelu (cca 30 g) a vytvarujeme krúživými pohybmi medzi dlaňami krokety, ktoré by mali mať zhruba tvar malého špekáčika. Krokety obalíme v múke, vajíčku a strúhanke. V panvici zohrejeme na silnom plameni olivový olej opatrne opražíme krokety zo všetkých strán dozlatista. Podávame s opečeným banánom. Banán očistíme od šupky a pokrájame na kolieska. Kolieska banánu opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán.