Hlavné jedlo: Kubánsko mexická fúzia

Hlavné jedlo: Kubánsko mexická fúzia

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

mleté mäso, olej, cibuľa, cesnak, zelená paprika, paradajky, olivy, oregano, soľ, korenie, ryža, čili papričky, konzervované paradajky, bobkový list, rasca, oregano, tropický šalát: avokádo, ananás, kapusta, uhorka, jablká

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Ryža:

Na hlbokej panvici rozohrejeme olej, orestujeme na ňom cibuľu a potom cesnak – premiešame. Nakoniec pridáme čili papričky a krátko opečieme. Pridáme ryžu, konzervované paradajky, fazuľu a bobkový list a zalejeme 300 ml vody. Ochutíme rascou, oreganom a štipkou cukru, premiešame a privedieme do varu. Prikryjeme a na miernom ohni varíme približne 25 minút za občasného miešania. Tesne pred koncom varenia ochutíme soľou a korením.

Mäso:

Cesnak, zázvor, štipľavú papričku bez semienok a bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájame nadrobno a orestujeme v panvici s olejom. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, premiešame a orestujeme dozlatohneda. Cherry paradajky nakrájame na polovice. Zelené časti lahôdkovej cibuľky nakrájame na tenké kolieska. Do mäsového základu pridáme cherry paradajky, med, paradajkový pretlak, sójovú omáčku, brokolicu a maslo. Podlejeme vodou a ochutíme limetkovou šťavou. Na záver zmes posypeme zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Tagy: Dezert