Dezert: Dulce natilla

Dezert: Dulce natilla

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

150 g cukor, salko, kondenzované mlieko bez cukru, 3 vajcia, 2 kl vanilkový extrakt

Zdroj: TV JOJ

Postup:  

Do ohňovzdornej formy nasypeme cukor a položíme na mierny oheň. Za občasného miešania zohrievame až dovtedy, kým sa cukor nezmení na sirup. Nádobu zložíme z ohňa až tesne pred tým, ako sa cukor zafarbí na javorovú farbu. Položíme ju na studený povrch a necháme trochu ochladiť. Medzitým ako sa nádoba chladí rozvírime tekutý karamel tak, aby sa dostal aj na okraje formy. Obe kondenzované mlieka vylejeme do misy, potom k ním vyšľaháme vajcia a vanilkový extrakt. Do karamelovej formy vylejeme zmes a položíme do hlbokého plechu, do ktorého pridáme vriacu vodu asi do výšky 2,5 cm. Necháme upiecť až kým hmota nezhustne. Napokon nádobu vyberieme z vodného kúpeľa a necháme ju vychladnúť. Servírujeme tak, že flan vyklopíme na tanier, aby sirup nevytiekol.

Tagy: Dezert