Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Na cesto potrebujeme:
6 vajec
6 lyžíc polohrubej múky
6 lyžíc kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
1 lyžica kakaa
troška oleja
maslo na vymastenie plechu + trocha hrubej múky
horká čokoláda
Postup:
Ingrediencie na cesto spolu zmiešame a dáme piecť na plech.
Na plnku potrebujeme:
7 bielkov
6 lyžíc kryštálového cukru
1l mlieka
7 lyžíc cukru
3 zlaté klasy
1 vanilkový cukor
Postup:
Bielka vyšľaháme s cukrom. Z ostatných ingrediencií uvaríme krém a do horúceho krému zamiešame vyšľahané bielka. Polovicu krému vylejeme na horúci korpus. Do druhej polovice krému dáme 1 lyžicu kakaa a opäť vylejeme na koláč.
Na karamel:
4 lyžice kryštálového cukru
3 dcl mlieka
2 práškové šľahačky
Postup:
Cukor roztopíme v hrnci, keď je celý roztopený pridáme mlieko a práškové šľahačky. Karamel vylejeme na vychladnutý koláč a navrch nastrúhame horkú čokoládu. Keď sa koláč nakrája, na každú kocku vložíme do stredu kocku čokolády na ozdobu.