Hlavné jedlo: Operený sólista

Hlavné jedlo: Operený sólista

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

domáce vykrajované cesto do tvaru pohárikov, ktoré v trúbe narastú, do nich sa následne vkladá zmes s hríbmi, kuracím mäsom a dubákovou smotanovou omáčkou

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Predhrejem rúru na 400°. Na jemne pomúčenej doske rozvaľkám1 plát lístkového cesta. Použijem okrúhle vykrajovačky, vykrojíme 6 kruhov. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rozložím zostávajúci plát pečiva. Vystrihnem 6 ďalších kruhov, okrúhly rezač; vykrajovátka, z kruhov vykrojíme stredy. Umiestnim krúžky na vrch kruhov, ktoré sú na plechu na pečenie. Stredové kruhy položim aj na plech. V malej miske rozšľahám vajce a vodu; potriem. Ochladím 15 minút. Pečiem do tmavo zlatohnedej, 20-25 minút. Ochladím na mriežke. Medzitým vo veľkej panvici opečiem slaninu na strednom ohni do chrumkava. Pridajte pór a korenie. Varím a miešam na stredne vysokej teplote, kým nezmäkne, 5-7 minút. Znížim teplo na minimum; vmiešame slaninu, kuracie mäso, šampiňóny a sušene dubáky, šľahačkovú smotanu, soľ a korenie. Varím a miešam, kým sa zmes nezmieša; Keď vychladne, vydlabeme pečivo malým nožom. Naplníme kuracou zmesou. Posypeme petržlenovou vňaťou a korením. Podávam s malým pečivom na boku.

Tagy: Jedlo