Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
cesnak, chilli, petržlenová vňať, parmezán, olivový olej, domáce špagety
Postup:
Múku vysypte na stôl, spravte v nej dieru a pridáme vajíčka. Rukami spracujte cesto (cca 15 minút) Cesto zabalíme do fólie a na 30 minút dáme do chladničky. Potom rozvaľkáme a strojčekom cesto zmeníme na špagety. Takto doma pripravené špagety varíme v slanej vode, len chvíľu. Omáčka: olivový olej, do ktorého v rovnakom čase dáme na panvicu rovnomerne nakrájaný cesnak. Ak chceme omáčku zjemniť, vyberieme strednú časť strúčikov. Pridáme soľ korenie a čili. Ja používam domáce papričky. K receptu patrí petržlenová vňať a celú túto hmotu podlejeme vodou z cestovín. Na záver spojíme a premiešame. Na stole musí byť syr parmezán, aby si každý mohol dochutiť podľa seba, pretože jeho chuť je výrazná. A neexistuje správne dávkovanie. Na stole bude aj morská soľ v mlynčeku. A posledná ingrediencia, ktorú si každý vie pridať a nechýba v žiadnej talianskej reštaurácií na stole, je olivový olej v malom džbániku.