Dezert: S polomerom a priemerom tejto výšky a polomerom plášťa, budeš mať stred a zistíš, aký je tvoj vrchol

Dezert: S polomerom a priemerom tejto výšky a polomerom plášťa, budeš mať stred a zistíš, aký je tvoj vrchol

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme.

smotana, vanilka, dostupné ovocie maliny/jahody

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Maslo zasypeme štvrtinu pripravenej múky a zapracujeme. Z tejto mailovej hmoty správe štvorec a dáme opäť zachrániť do chladničky. Tak nám vznikne mastné cesto.

Druhá časť:  

Múka hladká a hrubá v pomerne 4/1, jedno vajce, štipka soli, lyžička octu a menší pohár vody. Všetko nám zvyšuje robot. Takto pripravené cesto dáme do chladničky na 30 min. Vyberieme a spojíme s maslovým štvorcom. Prvýkrát prekladané ako keby v tvare obálky. A zase ide do chladničky. Po 30 min vyberieme a rozvaľkáme aj s tým maslom, ktoré máme už súčasťou. Poskladáme na "tretiny" odložíme vyberieme a opäť rozvaľkáme a skladáme na "štvrtiny" a dáme do chladničky. Po 30 min a potom už len posledný krát na "tretiny" poskladať. A je hotovo. Vždy pracujeme za studena. Toto cesto sa môže odložiť do mrazničky, ale vydrží aj niekoľko dní v chladničke. My si pripravíme tenké pásiky ktoré budeme navliekať na formu. Formu si pripravíme z alobalu. Takto pripravené ako keby kornútiky potrieme žĺtkom a dáme piecť. Cca 15min Budeme ich plniť pečeným ovocím. Nahádžem nakrájané ovocie (jablko, hruška, slivka alebo figa) do sklenenej misky, pridám škoricový cukor a pokvapkáme vodou. Strčím do trúby. Kornútiky pokvapkáme karamelom a na záver pridáme zmrzlinu.

Zmrzlina:  

Mlieko, cukor, žĺtko spolu. Pridáme šľahačku, vanilku a spolu sa mieša v super chladiacej mašine. Dezert dodekorujeme ovocím

Tagy: Dezert