Hlavné jedlo: Vysokohorská prirážka

Hlavné jedlo: Vysokohorská prirážka

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Bryndzové halušky:

  • Postavíš si na sporák veľký hrniec s vodou, dáš tam malú lyžičku soli a trochu oleja a dáš vodu variť.
  • Zemiaky nastrúhaš do misky (na jemno)
  • Pridáš 500 g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • Trochu soli (urobíš cesto a keď bude voda vrieť, začneš halušky cez sitko dávať do vody)
  • Keď vyplávajú na povrch, vyberieš, opláchneš, hodíš do janskej misy, poleješ trochu olejom a zakryješ.
  • Potom si zmiešaš 1 veľký téglik kyslej smotany a 2 bryndze.
  • Vytopíš na panvici slaninku (urob si ju hneď a tesne pred podávaním ju na panvici zohreješ).
  • Nalož halušky, na to polož smotanu s bryndzou a na vrch slaninu.

Zdroj: TV JOJ

Tagy: Jedlo