Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
bravčové pliecko:
kyslá kapusta
cibuľa
červená mletá paprika
soľ
korenie
kyslá smotana
mlieko
knedľa:
4 dl mlieka
droždie
2 PL práškový cukor
550 g polohrubej múky
2 vajcia
soľ
Postup:
Nakrájame cibuľu dozlatista opražíme, pridáme nakrájané mäsko, soľ, korenie. Keď sa nám mäso zatiahne poprášime červenou mletou paprikou a necháme uvariť do mäkka. Kyslú kapustu zlejeme, vyžmýkame a pridáme k masu, zalejeme vodou a zavrieme nachvíľu do tlakového hrnca nech sa to spojí . Nakoniec zmiešame celú kyslú smotanu v miske, 2dcl mlieka a dvomi polievkovými lyžicami polohrubej muky na zahustenie a vylejeme a premiešame.
Knedľa:
Do vlažného mlieka pridáme práškový cukor, polku droždia a spravíme kvások. Do veľkej misy dáme 550 g polohrubej muky, 1 celé vajce + 1 žĺtok. Osolíme, prilejeme kvások a vymiesime cesto. Necháme kysnúť. Z cesta vytvarujeme menšie knedle a necháme pariť asi 10 minút. Po uparení ich potrieme olejom a popicháme špáradlom.