![Predjedlo: 4 páry rukavíc](https://static1.joj.sk/html/assets/img-transparent.png)
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 kg chobotnica
tymian
bobkový list
cesnak
celé čierne korenie
citrón
400 g topinambur
6 x šalotka
3 L creme fraiche
3 dcl Mlieko
12 plátkov slaniny (Arrotolata)
žerucha
1 pl horčica dijon
1 pl jablčný ocot
1 pl balsamicový ocot
1 pl malinový ocot
Postup:
Chobotnicu vložíme do studenej vody postavenej na varenie spolu s koreninami a varíme 1,30- 2 hodiny až kým nie je chobotnica mäkka. Počkáme kým vychladne a chápadla odrežeme, naolejujeme a ugrilujeme . Topinambur načistime a vložíme do hrnca spolu do zarestovanej šalotky , zalejeme mliekom a varíme v mlieku do mäkka, topinambur vyberieme vložíme do mixéra spolu s creme fraiche a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou, korením. Zo slaniny arrotolata si spravíme slaninové chipsy. Žeruchu si nastriháme do misky, a zalejeme vinagretom ktorý si spravíme z jablčného , malinového balsamikoveho octu spolu s dijonskou horčicou , zamiešame a podávame k pyré.