Predjedlo: 4 páry rukavíc

Predjedlo: 4 páry rukavíc

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 kg chobotnica

tymian

bobkový list

cesnak

celé čierne korenie

citrón

400 g topinambur

6 x šalotka

3 L creme fraiche

3 dcl Mlieko

12 plátkov slaniny (Arrotolata)

žerucha

1 pl horčica dijon

1 pl jablčný ocot

1 pl balsamicový ocot

1 pl malinový ocot

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Chobotnicu vložíme do studenej vody postavenej na varenie spolu s koreninami a varíme 1,30- 2 hodiny až kým nie je chobotnica mäkka. Počkáme kým vychladne a chápadla odrežeme, naolejujeme a ugrilujeme . Topinambur načistime a vložíme do hrnca spolu do zarestovanej šalotky , zalejeme mliekom a varíme v mlieku do mäkka, topinambur vyberieme vložíme do mixéra spolu s creme fraiche a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou, korením. Zo slaniny arrotolata si spravíme slaninové chipsy. Žeruchu si nastriháme do misky, a zalejeme vinagretom ktorý si spravíme z jablčného , malinového balsamikoveho octu spolu s dijonskou horčicou , zamiešame a podávame k pyré.