Hlavné jedlo : Valec väčší ako palec

Hlavné jedlo: Valec väčší ako palec

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1000 g Hovädzia sviečková

1 x lístkové cesto

15 plátkov prosciutto crudo

500 g mix hríbov

1 PL horčica

2 ks vaječne žĺtka

500 g fazuľky

200g Lardo di colonnata

200 g parmezán

300 g baby brokolice

2 PL slivkový džem

Demi glace

1 dcl vina

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Príprava prílohy:

Fazuľové lúsky 2 min. povaríme a vložíme do panvice s olivový olejom jemne opražíme, pridáme lardo di colonnata nakrájane na kocky a tiež jemne upražene do bleda. na vrch nastrúhame parmezán, baby brokolicu oblanšírujeme a zapečieme na grile na prudkom ohni.

Príprava omáčk:

Do hrnca dáme červene víno, zredukujeme na polovicu pridáme demiglace a džem, dochutíme soľou.

Príprava masa:

Hovädziu sviečkovú si zatestujeme na panvici alebo grile necháme vychladnúť a potrieme horčicou. Hríby rozmixujeme na drobno a vysypeme do panvice, restujeme až do kým všetka šťava z nich vyparí. Na potravinovú fóliu rozložíme prosciutto crudo. následne na to rozložíme vychladnuté hríby, na to položíme mäso a zrolujeme poriadne zatiahneme. Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plat, rolku masa položíme na lístkové cesto a znovu zrolujeme. Potrieme vaječným žĺtkom a dáme piecť na 190 stupňov na 25 min. 

Tagy: Jedlo