Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
1000 g Hovädzia sviečková
1 x lístkové cesto
15 plátkov prosciutto crudo
500 g mix hríbov
1 PL horčica
2 ks vaječne žĺtka
500 g fazuľky
200g Lardo di colonnata
200 g parmezán
300 g baby brokolice
2 PL slivkový džem
Demi glace
1 dcl vina
Postup:
Príprava prílohy:
Fazuľové lúsky 2 min. povaríme a vložíme do panvice s olivový olejom jemne opražíme, pridáme lardo di colonnata nakrájane na kocky a tiež jemne upražene do bleda. na vrch nastrúhame parmezán, baby brokolicu oblanšírujeme a zapečieme na grile na prudkom ohni.
Príprava omáčk:
Do hrnca dáme červene víno, zredukujeme na polovicu pridáme demiglace a džem, dochutíme soľou.
Príprava masa:
Hovädziu sviečkovú si zatestujeme na panvici alebo grile necháme vychladnúť a potrieme horčicou. Hríby rozmixujeme na drobno a vysypeme do panvice, restujeme až do kým všetka šťava z nich vyparí. Na potravinovú fóliu rozložíme prosciutto crudo. následne na to rozložíme vychladnuté hríby, na to položíme mäso a zrolujeme poriadne zatiahneme. Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plat, rolku masa položíme na lístkové cesto a znovu zrolujeme. Potrieme vaječným žĺtkom a dáme piecť na 190 stupňov na 25 min.