Predjedlo: Rumunský čardáš

Predjedlo: Rumunský čardáš

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

mleté mäso – bravčové pliecko a bôčik, kačacia masť, slanina, kyslá kapusta, kapusta hlávková, ryža , zemiaky, smotana na varenie, kyslá smotana, lístkové cesto, cesnak, šalotka, kajenské korenie, ružičkový kel, korenie, rasca, soľ hrubozrnná, pečené papriky v oleji

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Plnený list:

Orestujeme cibuľu na kačacej masti, pridáme soľ, korenie, rascu, mleté mäso, kyslú kapustu a ryžu. Uvaríme na 70%. Pridáme pečené papriky v oleji. Pripravenú zmes naplníme do kapustovo slaninového kabátika a dáme suvidovať na 60 stupňov 50 minút.

Zemiakové rösti:

Surové zemiaky nastrúhame, opláchneme v studenej vode a dochutíme soľou, kajenským korením k zemiakom pridám sušený cesnak zavákuujeme. Dáme zapariť do rúry na 45 minút. Po zmäknutí zemiaky vyberieme a nakrájame na rovnaké časti a vysmažíme v oleji.

Pripravíme si nakrájanú vysmaženú kapustu, kyslú smotanu na dozdobenie a z lístkového cesta urobíme slané pečivo.

Dekor:

Smotana vyšľahaná s cesnakom a oblanžírované kelové listy.

Tagy: Predjedlo