Predjedlo: 5 x 5

Predjedlo: 5 x 5

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Cestoviny:

100 g hladkej múky, 1 vajce, trošku studenej vody

Salsa:

1 balenie sušených paradajok, 1 strúčik cesnaku, 4 polievkové lyžice mletých mandlí

Omáčka:

50 ml bieleho vína, 25 ml vínneho octu, 3 šalotky, 250g studeného masla, čierne korenie, bazalka/rozmarín ďalšie suroviny: údený tvaroh, granátové jablko, píniové orechy

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Salsa:

Sušené paradajk v oleji vymixujeme ponorným mixérom aj s troškou oleja z nálevu spolu s cesnakom a mandľami. Dochutíme soľou a korením a odložíme nabok.

Cestoviny:

Múku si vymiešame s vajíčkom a pridáme trošku studenej vody aby sme dostali kompaktné cesto. Cesto rozvaľkáme na tenko a nakrájame na kocky asi 5x5cm. Do stredu každej kocky dáme salsu vo veľkosti lieskového orieška a zabalíme. Varíme v osolenej vode asi cca 7 minút.

Omáčka:

Na troške masla orestujeme šalotku, pridáme víno a vínny ocot, soľ a redukujeme. Po zredukovaní pridávame postupne maslo až kým nám nevznikne omáčka. Potom pridáme podľa chuti bazalku alebo rozmarín, premixujeme a prepasírujeme.

Servírovanie:

Na tanier dáme omáčku, plnené cestoviny, pridáme údený tvaroh, opečené píniové oriešky a granátové jablko.

Tagy: Predjedlo