Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Buchty:
600 g hladkej múky, 300 g vody,10 g sušeného droždia, 50 g repkového oleja, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička cukru
Kapusta:
600 g fialovej kapusty,100 g cibule, 80 g octu, 200 g vody, 50 g repkového oleja, 1 čajová lyžička soli, 60 g cukru, 3 ks bobkového listu, 4 ks nového korenia, 2 jablká, 1 polievková lyžica slivkového lekváru, šťava z jedného pomaranča, štipka škorice
Plnka:
1 cibuľa, 200 g šampiňónov, hrsť sušených dubákov, 3 suvidované kačacie prsia, soľ, korenie, čerstvá strúhanka, 1 cesnak, 50 g petržlenovej vňate, 2 čerstvé rožky, trošku soli
Postup:
Kysnuté cesto:
Do vody s cukrom vysypeme sušené droždie. Necháme nabublať a pridáme všetky ostatné suroviny. V robote vymiešame cesto, ktoré necháme vykysnúť asi hodinu.
Kým kysne cesto, pripravíme si kapustu:
Na oleji opečieme cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu bobkový list, nové korenie, nastrúhané jablká, cukor, soľ a dusíme. Keď je kapusta mäkká pridáme ocot, pomarančovú šťavu, slivkový lekvár a škoricu. Premiešame a krátko povaríme. Nakoniec si kapustu rozmixujeme na jemnú konzistenciu.
Plnka:
Na oleji si speníme cibuľku, pridáme šampiňóny a dubáky a podusíme. Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nakrájané kačacie prsia.(ak nemáme možnosť mať ich usuvidované tak ich klasicky opečieme na panvici a kožu oddelíme mimo po pridávaní k hríbom). Strúhanku pripravíme tak, že všetky suroviny si dáme do kvalitného mixéra s ostrými nožmi a všetko spolu vymixujeme.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 - 6 častí, rozvaľkáme na priemer asi 12 cm, naplníme plnkou a zabalíme. Naplnené buchty presunieme na parák a paríme asi 15 až 20 minút. Hotové buchty potrieme maslom a opečieme ich na masle na panvici. Podávame posypané strúhankou a kapustovým pyré.