Predjedlo: Ustrice z klobúka

Predjedlo: Ustrice z klobúka

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

čerstvé hlivy ustricové, nakladané kuriatka, maslo, panko strúhanka, fermentovaný fenikel, smotana, hľuzovka, tvrdý syr, víno

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Hríby opražíme na masle. Na ďalšej panvici opražíme panko strúhanku a pridáme ju k hríbom a redukujeme. Pridáme fermentovaný fenikel.

Espuma:

Nad parou miešame žĺtka, pridávame víno, nastrúhaný tvrdý syr. Prilejeme smotanu a keď zmes vychladne vlejeme ju do šľahačkovej fľaše.

Plating:

Tepelne upravené hríby dáme na tanier, zamiešam k nim nakladané kuriatka, pridám espumu, hľuzovku nastrúham tesne pred podávaním.

Tagy: Predjedlo