Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Mäso:
Začíname mäsom krkovičku a bôčik opláchneme vodou. Dáme na plech osolíme, okoreníme pridáme kmín, roztlačený cesnak, polejeme olejom, podlejeme trochu vodou a dáme piecť na 200 stupňov cca hodinu a pol.
Ingrediencie:
Bôčik, krkovička, soľ, korenie, kmín, cesnak, olej, kapusta.
Kyslá kapusta:
Kyslú kapustu si nakrájame na menšie dáme do hrnca pridáme olej, podlejeme vodou a varíme do zmäknutia. Potom ochutíme kryštálovým cukrom, pridáme med, podľa potreby a vegetu soľ, kmín.
Ingrediencie:
Kyslá kapusta, olej, kryštálový cukor, med, vegeta, soľ, kmín.
Kysnutá knedľa:
Do misky si dáme polohrubú múku a hrubú múku pridáme kvádrov, soľ, vajce, mlieko ktoré pridávame opatrne. Cesto zarobíme a necháme vykysnúť. Cesto preklopíme na pomúčenú dosku rozdelíme na 3 časti. Vypracujeme knedľu a necháme 20 min kysnúť potom knedľu vložíme do vriacej vody. Varíme cca 20 min. knedľa je hotová nakrájame a môžeme podávať.
Ingrediencie:
Polohrubá múka, hrubá múka, kvasnice, soľ, vajcia, mlieko.