Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
zemiaky, soľ, vajce, pol. múka, jahody
Postup:
Uvaríme zemiaky v šupke, očistíme ich postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme štipku soli vajce a postupne pridávame pol múky. Vypracujeme cesto. Rozvaľkáme nakrájame na štvorce. Do stredu štvorca dáme jahodu. Vypracujeme guľky, tieto dáme variť do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú nahor sú uvarené. Z polovice cesta ktorého sme si Pripravili sformujeme valce. Odrežeme kúsok cesta asi 4 centimetre, z ktorého vyformujeme valec. Ten pokrájame na kúsky a sformujeme na šúľance. Ktoré potom hádžeme do osolenej vriacej vody.
Potrebujeme na posýpku:
strúhanka, nak, cukor práškový, maslo
Posýpka:
V miske sa zmieša mak s práškovým cukrom. A ako druhú posýpku dáme strúhanku, opražíme na troche masla do zlatohnedej a pridáme práškový cukor, podávame pol na pol.