Dezert: Bodkočiarka na záver

Dezert: Bodkočiarka na záver

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

zemiaky, soľ, vajce, pol. múka, jahody

Postup: 

Uvaríme zemiaky v šupke, očistíme ich postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme štipku soli vajce a postupne pridávame pol múky. Vypracujeme cesto. Rozvaľkáme nakrájame na štvorce. Do stredu štvorca dáme jahodu. Vypracujeme guľky, tieto dáme variť do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú nahor sú uvarené. Z polovice cesta ktorého sme si Pripravili sformujeme valce. Odrežeme kúsok cesta asi 4 centimetre, z ktorého vyformujeme valec. Ten pokrájame na kúsky a sformujeme na šúľance. Ktoré potom hádžeme do osolenej vriacej vody.

Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme na posýpku:

strúhanka, nak, cukor práškový, maslo

Posýpka:

V miske sa zmieša mak s práškovým cukrom. A ako druhú posýpku dáme strúhanku, opražíme na troche masla do zlatohnedej a pridáme práškový cukor, podávame pol na pol.

Tagy: Dezert