Polievka: Krutý Cicero

Polievka: Krutý Cicero

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

500 g brokolice
240 g uvareného cíceru (400 g plechovka), prípadne bielej fazule
zeleninový vývar
1 ks stredná cibuľa
1 ks šľahačková smotana
1 ČL soli (odporúčam túto)
1/4 ČL mletého čierneho korenia
olivový olej
krutóny z chleba, pažítka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

V hrnci orestujeme cibuľu a pridáme brokolicu, nakrájanú na ružičky. Pridáme cícer alebo fazuľu zbavenú nálevu, soľ a mleté čierne korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom Polievku varíme 10 - 15 minút, kým brokolica nezmäkne. Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, necháme ju ešte prevrieť a pridáme smotanu na šľahanie a môžeme ju podávať. Urobíme si z chleba krutóny a dáme piecť na plechu do truby. Podávame s krutónmi a pažítkou.

Tagy: Polievka