Hlavné jedlo: Pripečené = dole body

Hlavné jedlo: Pripečené = dole body

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

špargľa
hovädzí steak
baby zemiaky
cesnak
rozmarín
maslo
olivový olej
soľ, korenie (podľa potreby)
korenie na zemiaky
parmezán

BBQ omáčka:

1 šálka kečupu, 2 PL jablčného octu, 2 PL hnedého cukru, 1 PL worcesterskej omáčky, 1 čl horčice, ½ čl cesnakového korenia, štipka soli a čierneho korenia

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Špargľu si umyjeme a očistíme, zrežeme z nej tvrdé konce. Do hrnca dáme také množstvo vody, aby siahala tesne po hlavičky. Vodu v hrnci privedieme do varu a osolíme. Viazaničku so zelenou špargľou vložíme do horúcej vody a necháme povariť 4 minúty. Krehké hlavičky neponárame, tepelne ich zľahka pripraví horúca para. Uvarenú špargľu narýchlo vložíme do studenej vody, následne opečieme na masle v panvici. Nakoniec už len dochutíme soľou. Steaky si osušíme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozpálenú panvicu pridáme olivový olej a steaky grilujeme z každej strany cca 3 minúty. Na konci pridáme maslo, cesnak a rozmarín. Steaky prelievame touto zmesou. Po upečení ich zabalíme do alobalu a necháme odstáť. Predhrejeme rúru na 200 C. Zemiaky dobre umyjeme a rozkrojíme . Rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme korenie na zemiaky. Pečieme asi 25 - 30 minút, kým sú zlatisté a chrumkavé. Ku koncu pečenia zemiaky posypeme parmezánom a necháme na pár minút zapiecť.

BBQ omáčka:

V miske zmiešame všetky ingrediencie, miešame až kým sa všetko dobre spojí.

Tagy: Jedlo