Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
špargľa
hovädzí steak
baby zemiaky
cesnak
rozmarín
maslo
olivový olej
soľ, korenie (podľa potreby)
korenie na zemiaky
parmezán
BBQ omáčka:
1 šálka kečupu, 2 PL jablčného octu, 2 PL hnedého cukru, 1 PL worcesterskej omáčky, 1 čl horčice, ½ čl cesnakového korenia, štipka soli a čierneho korenia
Postup:
Špargľu si umyjeme a očistíme, zrežeme z nej tvrdé konce. Do hrnca dáme také množstvo vody, aby siahala tesne po hlavičky. Vodu v hrnci privedieme do varu a osolíme. Viazaničku so zelenou špargľou vložíme do horúcej vody a necháme povariť 4 minúty. Krehké hlavičky neponárame, tepelne ich zľahka pripraví horúca para. Uvarenú špargľu narýchlo vložíme do studenej vody, následne opečieme na masle v panvici. Nakoniec už len dochutíme soľou. Steaky si osušíme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozpálenú panvicu pridáme olivový olej a steaky grilujeme z každej strany cca 3 minúty. Na konci pridáme maslo, cesnak a rozmarín. Steaky prelievame touto zmesou. Po upečení ich zabalíme do alobalu a necháme odstáť. Predhrejeme rúru na 200 C. Zemiaky dobre umyjeme a rozkrojíme . Rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme korenie na zemiaky. Pečieme asi 25 - 30 minút, kým sú zlatisté a chrumkavé. Ku koncu pečenia zemiaky posypeme parmezánom a necháme na pár minút zapiecť.
BBQ omáčka:
V miske zmiešame všetky ingrediencie, miešame až kým sa všetko dobre spojí.