Dezert: Červená chalúpka

Dezert: Červená chalúpka

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

450 g ​repa červená
290 g ​múka špaldová celozrná hladká
100 g​ cukor trstinový
1 balenie prášok do pečiva
200 ml ​mlieko
2 čl ocot jablčný
50 ml olej
2 čl škorica mletá
štipka ​soľ​
čokoláda na varenie posekaná
džem
maliny a čučoriedky

Zdroj: TV JOJ

Poleva:

podľa potreby ​čokoláda na varenie

podľa potreby​ kokosový olej

biela čokoláda

smotana na šľahanie

mäta na ozdobenie

čučoriedky a maliny

Postup: 

Repu si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ju do hrnca, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni do zmäknutia. Kým sa repa varí, pripravíme si suroviny na cesto. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a cukor a všetko spolu premiešame. Keď máme repu uvarenú, zmixujeme si ju z menším množstvom mlieka na kašu. Do zvyšnej časti mlieka dáme jablčný ocot a necháme pár minút postáť. Do sypkej zmesi vlejeme olej a mlieko a celé cesto dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme zmixovanú repu a zapracujeme ju do cesta. Kto chce, môže do cesta pridať aj čokoládu (na varenie alebo horkú), ktorú treba nasekať na menšie kúsky a zapracovať do cesta. Počas pečenia sa rozpustí. Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a na plech vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Koláč pečieme približne 35 - 40 minút pri 180 stupňoch. Kým sa koláč pečie, pripravíme si čokoládovú polevu a to tak, že nad parou v si rozpustíme čokoládu na varenie spolu s kokosovým mliekom. Na upečený koláč natrieme džem a čokoládovú polevu, necháme stuhnúť a môžeme ozdobiť napríklad malinami (čučoriedky, mäta).
 

Tagy: Dezert