Polievka: Mäsožravý Jack

Polievka: Mäsožravý Jack

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Fazuľa, údené mäso, klobása, koreňová zelenina, majorán, vegetácie, červená paprika sladká, hladká múka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Fazuľu varíme vo vode na polomäkko, pridáme údené mäso a koreňovú zeleninu, na tichšom plameni. Ochutíme soľou, vegetov a majoránom, ak mame zeleninu mäkkú, spravíme si zápražku, v druhom hrnci na plameni zmiešame hladkú múku, olej a nakoniec pridáme červenú papriku - zmiešame to do polievky, necháme ešte chvíľku variť a môžeme podávať.

Cestoviny:

hladká múka, vajíčko, voda a soľ 

Všetky ingrediencie zamieňame spolu tak, aby sme mohli cesto vaľkať, následne ho krájať a slíže, zároveň ich stále múkujeme, aby sa nám nelepili, vložíme do vriacej vody a varíme 15 až 20 min.

Tagy: Polievka