Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
3 hrušky (mäkšie alebo zavárané)
brusnice (zavárané)
syr s modrou plesňou, stačí malý trojuholník (gorgonzola - ale dá sa zmeniť podľa
chuti či dostupnosti)
med na chuť
oriešky na ozdobu (opäť záleží na chuti a dostupnosti)
prosciutto alebo schwarzwaldská šunka 6 plátkov (čisto na dizajn)
rukola, bazalka alebo čokoľvek zelené na ozdobu
Postup:
Hrušky rozkrojíme na polovicu, očistíme od zrniečok, stonky a chvostíka, následne do každej urobíme priehlbinu (vytvoríme z nich “misku”) do každého otvora dáme čajovú lyžičku brusníc a kúsok syra a hrušky vložíme do nádoby na pečenie a vložíme do rúry na 160 st. 30 min. asi 10 min., pred dopečením polejeme každú hrušku medom, po dopečení posypeme nasekanými orieškami z prosciutta alebo schwartzwaldskej šunky, urobíme upečený čips podávame na rukole, bazalke či inej zelenej podstielke s hruškou preloženou opečeným čipsom.