Predjedlo: Talianka s modrým srdcom

Predjedlo: Talianka s modrým srdcom

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

3 hrušky (mäkšie alebo zavárané)
brusnice (zavárané) 
syr s modrou plesňou, stačí malý trojuholník (gorgonzola - ale dá sa zmeniť podľa
chuti či dostupnosti)
med na chuť 
oriešky na ozdobu (opäť záleží na chuti a dostupnosti) 
prosciutto alebo schwarzwaldská šunka 6 plátkov (čisto na dizajn)
rukola, bazalka alebo čokoľvek zelené na ozdobu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Hrušky rozkrojíme na polovicu, očistíme od zrniečok, stonky a chvostíka, následne do každej urobíme priehlbinu (vytvoríme z nich “misku”) do každého otvora dáme čajovú lyžičku brusníc a kúsok syra a hrušky vložíme do nádoby na pečenie a vložíme do rúry na 160 st. 30 min. asi 10 min., pred dopečením polejeme každú hrušku medom, po dopečení posypeme nasekanými orieškami z prosciutta alebo schwartzwaldskej šunky, urobíme upečený čips podávame na rukole, bazalke či inej zelenej podstielke s hruškou preloženou opečeným čipsom.

Tagy: Predjedlo