Hlavné jedlo: Nedeľný angličan

Hlavné jedlo: Nedeľný angličan

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

zhruba 2 kg hovädzej roštenky
zhruba 1,5 kg zemiakov (grenaile) 
korenie, soľ 
opäť niečo zelené na šalátik (podľa dostupnosti a chuti)
na dresing potrebujeme 
med 
dijonská horčica 
citrón 
olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso naložíme do soli a korenia (necháme cez noc odležať), potom sprudka opražíme na panvici z každej strany 10 - 12 min. (z každej strany) a dáme piecť na 170 st. na 45 min., následne necháme bokom do úplného vychladnutia a narežeme na tenké plátky, grenaile predvaríme vcelku a dáme dopiecť do trúby dozlata, na dresing zmiešame med, olej, horčicu (dochutíme podľa potreby citrónom), podávame na tanieri ozdobeným šalátikom.

Tagy: Jedlo