Hlavné jedlo: Vylepšená klasika

Hlavné jedlo: Vylepšená klasika

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

kuracie prsia, čedar, zemiaky, slanina, cesnak, lahôdková cibuľka, kyslá smotana, brokolica, petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zemiaky umyjeme, osušíme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Kým vychladnú, orestujeme slaninu, cesnak a časť lahôdkovej cibuľky na oleji. Vychladnuté zemiaky rozkrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro. Vydlabanú časť zemiakov zmiešame v miske s orestovanou zmesou. Pridáme lahôdkovú cibuľku, petržlenovú vňať, kyslú smotanu a polovicu nastrúhaného syra čedar. Osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Zemiaky naplníme pripravenou zmesou, posypeme druhou polovicou nastrúhaného syra a poukladáme na plech, ktorý dáme do rúry. Necháme zapiecť. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Opečieme na panvici z obidvoch strán. Brokolicu umyjeme a varíme v osolenej vode. Potom scedíme cez sitko. Ešte za tepla pokvapkáme olivovým olejom.

Tagy: Jedlo