Predjedlo: Somorja Csirke Étel Špeciál

Predjedlo: Somorja Csirke Étel Špeciál

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1 ks grilovaného kuraťa, 2 cibule stredne veľké, kečup, chren, tatárska a majonéza, na dekor, ľadový šalát a chery paradajky, dusená šunka, saláma, múka na cesto na pizza štangle

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Celé kura očistime od zbytočných koži a dobre umyjeme, potom osolíme, okoreníme - korenie na grilovanie kura - trúbu na pečenie vyhrejeme na 200 stupňov, keď tam dáme kura, tak stiahneme teplotu na 180 st. približne trištvrte hodinu. Dokým sa pečie kura, tak si nakrájame cibuľu, 2, na drobno a priradíme si  ingrediencie. Majonézu, tatársku, kečup, chren. Keď sa nám upieklo kura, tak si ho necháme trocha vyhladnúť, 15 minút, potom ho začneme oddeľovať, mäso od kosti, do misky otrhané kuracie mäso, pridáme cibuľu, nakrájanú na drobno a ďalšie ingrediencie, 3 veľké lyžičky majonézy, 3 lyžičky tatárskej, 2 lyžičky kečupu a chrenu, okoreníme posolíme podľa potreby a pomiešame. Dáme do chladničky aspoň na 1 hod. a pol odstáť. Na taniere si prichystáme umytý ľadový šalát, na ktorý budeme podávať kurací šalát chladený v guľôčkových formách a ich nastylujem so chery paradajkou, dusenou šunkou - v roľkových formách. Suchú salámu - v ružičkových formách, aby pekne ukázala a na šalát zelené výhonky.

Tagy: Predjedlo