Hlavné jedlo: Béčkové či céčkové košíčky?

Hlavné jedlo: Béčkové či céčkové košíčky?

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

kuracie a bravčove mleté mäso, soľ, korenie, cibuľka, paradajky, paprika, koreniny, vajíčka, zelenina, paprika chery a syr eidam, ryža, zelenina na grilovanie, smotana, strúhaný syr, strúhanka.

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Najprv zapneme trúbu a dáme vyhriať na 200 st .Zmiešame 500 g  mletého brakového pliecka, 500 g mletých kuracích pŕs. Pridáme soľ, čierne korenie, pretlačený cesnak, vegetu, nakrájanú cibuľu, strúhanku - 2 vajíčka. Z tejto hmoty rozdelíme na 6 ks, urobíme z toho guľky, ktoré roztlačíme a vyformujeme do košíkov, pridáme nakrájanú papriku, paradajku, jarnú cibuľku. V miske zmiešame kyslú smotanu a jedno vajíčko a strúhaný syr a zmiešame. Pripravíme kočíčky, uložíme na plech a na každý jeden s lyžičkou dáme kyslú smotanu, strúhaný syr a dáme piecť 45 minút na  185 st. A ešte 15 minút bez alobalu dáme zapiecť. Aby sa všetko zapieklo do zlatista.

Tagy: Jedlo