Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Marikľa (tradičný rómsky chlieb), údené koleno, feferónky a uhorky
Marikľa:
1 celá polohrubá múka, soľ, sóda bikarbóna, kyslé mlieko. Z týchto ingrediencií si pripravíme okrúhle cesto ako na pizzu, ale menšie. Dáme upiecť na panvicu alebo sporák, kde je kruh na pečenie, pečieme z oboch strán cca 6 minút.
Mäso:
Koleno uvaríme vo vode, pridáme bobkový list a nové korenie. Varíme cca 2 hodiny, potom mäso oddelíme od kosti a kože. Vyberieme červené mäsko, ktoré servírujeme na tanieri.
Urobíme si k tomu vínovú omáčku:
Cibuľu nakrájame, pridáme vývar z kolena, mäso, cesnak, víno, urobíme zápražku, zahustíme, dochutíme, čierne korenie.