Predjedlo: Rómske podkolienky

Predjedlo: Rómske podkolienky

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Marikľa (tradičný rómsky chlieb), údené koleno, feferónky a uhorky

Zdroj: TV JOJ

Marikľa:

1 celá polohrubá múka, soľ, sóda bikarbóna, kyslé mlieko. Z týchto ingrediencií si pripravíme okrúhle cesto ako na pizzu, ale menšie. Dáme upiecť na panvicu alebo sporák, kde je kruh na pečenie, pečieme z oboch strán cca 6 minút.

Mäso:

Koleno uvaríme vo vode, pridáme bobkový list a nové korenie. Varíme cca 2 hodiny, potom mäso oddelíme od kosti a kože. Vyberieme červené mäsko, ktoré servírujeme na tanieri.

Urobíme si k tomu vínovú omáčku:

Cibuľu nakrájame, pridáme vývar z kolena, mäso, cesnak, víno, urobíme zápražku, zahustíme, dochutíme, čierne korenie.

Tagy: Predjedlo