Dezert: Slovenské sombréro

Dezert: Slovenské sombréro

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Dezert:

hrudkový tvaroh, bezlepková múka, kukuričný škrob, 2 vajcia, mascarpone, vanilka, vanilkový cukor, cukor, maslo, kokosový olej, ovocie (podľa výberu v obchode ešte uvidím)

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vymiešame si cesto na dezert. Zmiešame tvaroh s 1 vajíčkom, cukrom, kukuričným škrobom a múkou. Dáme do chladničky. Vyhrejeme si rúru na 200 stupňov. Začneme s mäsovými guľkami do hlavného chodu. Zmiešame mleté mäso s cibuľou, čerstvou petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Z hmoty si začneme guľkať malé guličky na plech s pečiacim papierom. Zvyšok guliek doguľká pomocník. Dáme piecť na 20 min. Vymiešame si mascarpone so žĺtkom, vanilkovým cukrom a vanilkou. Vraciame sa k odstátemu cestu na dezert. Vyguľkáme si stredne veľké guličky, ktoré následne povtláčeme do muffinového plechu vymasteného kokosovým olejom. Naplníme do polovice mascarpone krémom. Takto pripravené dáme piecť na 25 minút do rúry na 180 stupňov.

Tagy: Dezert