Hlavný chod: Netradičná sviečková

Hlavný chod: Netradičná sviečková

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Hovädzia sviečková

Slanina a pancetta

Zmes koreňovej zeleniny a cibuľovín

Smotana na varenie a sladká smotana

Maslo

Zmes korenín

Soľ a čierne korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Sviečkovicu namarinujeme v náleve z oleja, bylín, zeleniny a špeciálnej zmesi korenín. Nakrájame si slaninu a pancettu a prešpikujeme ňou namarinované mäso. Očistíme koreňovú zeleninu a cibuľoviny, dáme spolu s mäsom do jenskeho skla a pečieme podľa potreby. Až je mäso aj zelenina mäkké, odstavíme, zeleninu rozmixujeme, zjemníme sladkou a smotanou na varenie a dochutíme podľa potreby. Podávame s domácim karlovarským knedlíkom a brusnicovou penou.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku