
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Hovädzia sviečková
Slanina a pancetta
Zmes koreňovej zeleniny a cibuľovín
Smotana na varenie a sladká smotana
Maslo
Zmes korenín
Soľ a čierne korenie
Postup:
Sviečkovicu namarinujeme v náleve z oleja, bylín, zeleniny a špeciálnej zmesi korenín. Nakrájame si slaninu a pancettu a prešpikujeme ňou namarinované mäso. Očistíme koreňovú zeleninu a cibuľoviny, dáme spolu s mäsom do jenskeho skla a pečieme podľa potreby. Až je mäso aj zelenina mäkké, odstavíme, zeleninu rozmixujeme, zjemníme sladkou a smotanou na varenie a dochutíme podľa potreby. Podávame s domácim karlovarským knedlíkom a brusnicovou penou.