
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
karfiol, zemiaky, morčacie mäso, bravčová panenka, hovädzia roštenka, soľ, korenie, maslo, parmezán, slanina, špargľa, cesnak, bylinky, červené víno, vývar, mlieko
Postup:
Uvaríme si zemiaky spolu s karfiolom, precedíme vodu a premačkáme, urobíme z toho pyré, pridáme mlieko, maslo a trochu parmezánu, dochutíme soľou a vyšľaháme dojemna. Na panvici si pripravíme 3 druhy medailónikov, dochutíme soľou a korením, mäso pripravené na spôsrob medium dojemna, nie do vysušenia. Pokrájame údenú slaninku. Orestujeme dozlata, aby pustila šťavu. Dochutíme cesnakom, bylinkami, soľou a korením. Pridáme paradajkovú pastu. Podlejeme červeným vínom, vývarom a redukujeme, kým nám to nezhustne. Pripravenú zmes následne vymixujeme a potom prepasírujeme a naposledy necháme v zmesi roztopiť kúsok masla pre zjemnenie. Na ozdobu použijeme zelenú špargľu, ktorú si ugrilujeme na masle. Podávame spolu s ružovými karfiolovými ružičkami a slaninový chips.