
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
500 g Arborio ryže
1 PL oliv. olej
1 PL maslo
1-2 l hovädzí vývar
1 cibuľa
2 dcl bieleho vína
2 hokkaido
5-6 strúčikov cesnaku
160g parmezán
červené korenie
100 g masla
sviečkovica
tekvicové semiačka
tekvicový olej
Postup:
Tekvice nešúpeme, len umyjeme, prekrojíme, vydlabeme a nakrájame na mesiačiky, ktoré následne nakrájame na menšie časti. Zalejeme vodou, pridáme soľ, mleté korenie a 1 strúčik cesnaku. Prikryjeme a varíme. Keď je tekvica mäkká spolu s uvareným cesnakom a jedným čerstvo pretlačeným strúčikom dáme do mixéra a zmixujeme. Ak je zmes hustá, prilejeme aj z hokkaidovej vody z hrnca Na oleji s maslom orestujeme cibuľku. Pridáme ryžu a miešame, kým nebude úplne obalená (cca 2 min). Pridáme biele víno. Nastavíme stopky na 20 minút. Následne začíname pridávať striedavo teplý vývar a hokkaidové pyré v približne rovnomernom množstve. Rizoto odstavíme z ohňa, pridáme strúhaný parmezán a premiešame. Pridáme maslo. Nemiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme 15 min odstáť. Po 15 min premiešame a podávame. Maso osolíme, okoreníme, opečieme celý kus mäsa na rozpálenom oleji minútku až dve z každej strany.