Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
kačacie prsia
smotana slahačková
bielka
soľ
červené korenie
tymián
brandy
fermentovaná červená kapusta
cukor
portské víno
jablká
škorica
lístkové cesto
gaštany
rum
soľ
maslo
Kačací fáš:
Mäso z kačacích pŕs si rozmixujeme úplne do hladka so smotanou 33 %, vajíčkovým bielkom, soľou, červeným korením, tymiánom a trochou brandy Medzi 2 časti kačacích pŕs si potrieme fáš a zrolujeme do roládky potravinárskou fóliou.Takto pripravenú terinku si pripravujeme metódou sous vide pri teplote 60 stupňov, cca 1,5 h.
Pithivier:
Fermentovanú červenú kapustu si pripravíme na karameli s portským vínom, jablkami a škoricou do zmäknutia. Necháme vychladnúť a naplníme do lístkového cesta ktoré si ozdobíme špirálovytými rezmi. Takto pripravený pithívier pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút.
Gaštany:
Gaštany si oflambujeme na masle s rumom, dochutíme soľou, korením, cukrom a pridáme smotanu 33 %. Necháme prevrieť a na koniec mixujeme do hladka na pyré.