Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Na korpus:
140 g masla izbovej teploty + na vymazanie formy
100 g práškového cukru
200 g hladkej múky + na pomúčenie dosky
2 žĺtka izbovej teploty
štipka soli
Na plnku:
1/2 stredne veľkej hokkaido tekvice
1 PL masla
2 PL trstinového cukru
2 PL hladkej múky
2 kopcové lyžice mascarpone
80 cl (cca) mlieka
1 celé vajce
1 žĺtok
1 citrón
1 ČL pomarančovej kôry
1/2 vanilkového struku
1 zarovnaná ČL mletej škorice
voda
Na zdobenie:
250 ml sladkej, minimálne 33 % smotany
Práškový cukor podľa chuti
vanilka
2 PL mascarpone
Postup:
Zmiešajte všetky uvedené suroviny . Vypracujte hladké vláčne cesto, zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte chvíľu stuhnúť v chladničke. Následne rozvaľkajte na priemer cca 30 cm, narolujte cesto na valček a preneste ho do maslom vymazanej formy. Popritáčajte na dno a najmä na okraje tortovej formy tak aby cesto dokonale kopíroval tvar formy. Cesto na husto poprepichujte vidličkou a dajte piecť do predohriatej rúry na 170° a upečte doružova (cca 12 min). Po dopečení vyberte, nechajte vychladnúť a rúru nevypínajte, len stiahnite teplotu na 160°. Hokkaido nakrájajte na kocky aj so šupkou. Z vanilkového lusku vyberte zrniečka a dajte na hokkaido. Upečte tekvicu do mäkka s maslom a šupkou z pomaranča. Po upečení dajte do mixéra, pridajte vanilku, škoricu, kôru a šťavu z pomaranča, a mascarpone. Zo zmesi vymixujte hladké pyré. Celkový objem pyré by mal byť cca 800ml. Nechajte trochu vychladnúť a potom pridajte trošku mlieka, múku.vajce a žĺtko a opäť premixujte / premiešajte. Plnku vylejte na upečený vychladnutý korpus a pečte na 160° cca 30min., resp., dokým plnka nespevnie. Na koniec si vyšľaháme mascarpone alebo creme fraiche so smotanou 33%, vanilkou a práškovým cukrom a po vyhladnutí dozdobíme.