Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Hrebenatky:
Hrebenatky 3 ks
Maslo 10 g
Soľ 1 g
Bazová BBQ:
Šalotka 50 g
Zázvor 15 g
Hrubozrnná horčica 10 g
Biely vínny ocot 20 ml
Biele víno 50 ml
Cukor 30 g
Kvet Bazy 10 ks
Omáčka veloute:
Maslo 10 g
Múka 5 g
Smotana 35 %
100 ml
Šalotka 50 g
Citrónová tráva 4 ks
Zázvor 20 g
Sedano zeler 2 ks
Fenikel 1ks
Bazový kvet 5 ks
Biele víno 100 ml
Med 15 g
Soľ
Postup:
Na omáčku si zarestujeme nasekanú šalotku, citr. trávu nasekaný očistený zázvor, fenikel a sedano. Keď nám chytia ingrediencie jemne zlatú farbu, podleje ich vínom a po odparení alkoholu pridáme 100 ml vody a smotanu omáčku varíme 30 minút. Potom celý obsah hrnca precedíme cez sitko do ďalšej nádoby, vložíme bazové kvety, ktoré v nej necháme vylúhovať cca pol hodinu. V ďalšom hrnci si roztopíme maslo, pridáme múku a vytvoríme si zápražku, do ktorej po uvarení muky pridáme med a podlejeme to našou omáčkou, dochutíme soľou a trochou citrónovej šťavy. Na bazovú BBQ omáčku si pripravíme dve panvice, do jednej dáme cukor, ktorý na miernom ohni premeníme na tmavý karamel, následne ho podlejeme octom a vínom a necháme ho poriadne povariť aby sa nám aj zbytky karamelu v tekutine roztopili. V druhom hrnci si zarestujeme zeleninu a po sfarbení do nej primiešame horčicu a bazové kvety, túto zmes restujeme do hneda, následne podlejeme našou karamelovou zmesou a na pomalom ohni varíme asi hodinu, potom všetko rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Pri podávaní si opečieme hrebenatky na panvici na farbu do zlatista,špargľu potrieme bbq omáčkou a ogrilujem ju nad grilom, pripadne opečieme na panvici. Podlejeme to cele omáčkou a môžeme podávať.