Viete ako si doma pripraviť chutné sushi? Základom je tá správna ryža

Lásku k tejto špecialite spoločne s nami zdieľali i hostia v Dobrom ráne.

Sushi. Jednou z jeho ingrediencii je surová rybka. Chutné sú tiež krevety, chobotničky, sépie, kaviár, huby, či avokádo. V doslovnom preklade z japončiny však slovo „sushi“ znamená „kyslá ryža“. A tá je pre prípravu domáceho sushi absolútne najdôležitejšia. Slovenskí sushi –špecialisti Lubo Blaho a Tomáš Lysý z reštaurácie FOUZOO, nám preto dnes v Dobrom ráne ozrejmili, ako pri príprave vlastného sushi postupovať a pripomenuli, že voľbu ryže sa neoplatí nechávať na náhodu: „Ryža je veľmi dôležitá. Musí to byť špeciálna ryža. Čo je úplný základ, musí byť guľatozrnná. Najlepšia je tá, ktorá sa zbiera na jar, či na jeseň. Tá, čo sa zbiera v lete obsahuje priveľa vlahy vo vnútri a je príliš suchá na povrchu. Rozvarila by sa.“ Dôležitým pri príprave takýchto špecialít je tiež zistiť si o ich pôvode čo najviac. Porozumieť ich histórii. Napokon sa tiež treba vyhýbať rôznym náhradám, či práškom. Ak sa napríklad chystáte experimentovať s krabím šalátom, pre prípravu zvoľte ozajstného kraba, nie krabie tyčinky. Sami pocítite rozdiel a možno sa práve v tom momente stane varenie vašou vášňou.

Aktuálne témy, špeciálni hudobní hostia, zaujímavé recepty, či užitočné rady na vás čakajú každý pracovný deň od 6:45 v rannej šou Dobré ráno na JOJke. Sledujte nás!