Fajnsmeker predjedlo

Predjedlo: Grilovaná repa

Suroviny :

Červená alebo zlatá repa ( cvikla) 4- 6 ks malých , mladých buliev
Cesnak
Tymián
Olivový olej
Soľ, čierne korenie
Rukola, poľníček ( prípadne iný listový šalát)
Aceto balsamico – červený vinný ocot
Čerstvý chren

Postup :

Repu dôkladne umyjeme, v prípade, že máme staršie buľvy, odstránime aj šupku. Repu nakrájame na menšie švrťky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Repu bohato pokvapkáme olivovým olejom, pridáme niekoľko strúčikov cesnaku, ktoré sme si plochou stranou noža rozdrvili. Posolíme, okoreníme, pridáme vetvičky čerstvého tymiánu. Prikryjeme alobalom.

Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 40 min., čas pečenia závisí od veľkosti repy, staršia sa pečie dlhšie.

Na veľký tanier rozložíme rukolu a poľníček, prípadne iný listový šalát, na šalát poukladáme ugrilovanú repu, pokvapkáme acetom balsamicom, na vrh bohato nastrúhame čerstvý chren.