Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny :
Camembert 2 ks, Kozí syr 2 ks
Vlašské orechy
Figy na ozdobu
Celý badián na ozdobu
Rozmarín na ozdobu
Vinné listy
Figové čatní :
Čerstvé figy 8ks
Hruška 2ks
Zázvor 2 cm
Červený vinný ocot ½ hrnčeka
Olivový olej 1PL
Šalotka 3 ks
Štipka soli
Hnedý cukor ½ hrnčeka
Škorica 1 celá
Klinčeky 4 ks
Badián 1 ks
Nové korenie ½ ČL
Horčičné semienka 1 ČL
Postup :
Ako prvé si pripravíme čatní.
Figy a hrušky nakrájame na menšie kúsky. Klinčeky, nové korenie si rozdrvíme v mažiari a k tomu pridáme horčičné semienka, celý badián, celú škoricu. Nadrobno nakrájeme šalotku a orestujeme ju na olivovom oleji do sklovita. Pridáme hnedý cukor a miešame kým sa nerozpustí. Pridáme zázvor, štipku soli, všetky koreniny a necháme ich na panvici rozvoňať. Podlejeme vinným octom, znížime tepltou a varíme cca 15 min. Pridáme nakrájanú hrušku a figy a za občasného miešania varíme ďalších 10- 15 min. Necháme vychladnúť , vyberieme z hrnca celú škoricu a badián. Na grilovacej panvici na troche olivového oleja ugrilujeme camembert a kozí syr z každej strany. Prepolíme ho a naplníme figovým čatní. Posypeme nasekanými vlašskými orechami .Zakvapkáme kvalitným balsamicovým octom. Ozdobíme rozmarínom a prepolenou figou.
Servírujeme na vinných listoch, na malých dezertných tanieroch. Podávame k tomu bagetu a ľahšie biele víno.